Spálne z masívu - inšpirácie

09.05.2018 11:23

Prírodné masívne drevo je výborný materiál pre výrobu nábytku nie len do spálne. Azda najväčšou výhodou u dreva oproti iným materiálom ako je napríklad drevotrieska je, že je to prírodný materiál. Okrem toho má nádherný dizajn vďaka svojej štruktúre a perfektné trvácne vlastnosti. Nábytkom z masívu si do svojej domácnosti donesiete kúsok prírody. A tento nádherný kúsok Vám bude robiť radosť dlhé roky až desaťročia. Masívny nábytok je taký odolný a trvácny, že sa dedí pre ďalšie generácie.

 

Masívny nábytok v spálni

V spálni trávime tretinu každého dňa a kvalita spánku do istej miery rozhoduje o tom aký bude náš nasledujúci či už pracovný, alebo voľný deň. Dobrý, nerušený a zdravý spánok dokáže zabezpečiť, spokojný, radostný deň prežitý s úsmevom na tvári. Pre kvalitu spánku je určite najdôležitejší matrac, ktorý zabezpečí optimálnu polohu chrbtice a celého tela. Netreba však zabúdať ani na kvalitu postele a roštu.

Ak chceme, aby bol náš spánok doslova zdravý, nesmieme zabúdať na materiály z ktorých je nábytok v spálni vyrobený. To platí jednak pre matrace, postele, ale aj ostatný nábytok. Veľká časť kvalitných matracov sa vyrába z prírodných materiálov, rovnako z prírodného materiálu sa vyrábajú aj postele a iný spálňový nábytok.

 

Drevené postele z prírodného masívu

S určitosťou môžeme povedať, že drevo je celosvetovo najobľúbenejší prírodný materiál pre výrobu postelí. Nielenže drevené postele sú krásne a konštrukčne pevné a kvalitné, ale sú tiež zdravotne nezávadné. Drevo neobsahuje žiadne chemické látky, ako sú lepidlá využívané pri výrobe drevotrieskových dosiek, z ktorých sa následne vyrábajú postele. Do ovzdušia kde spíme tak neunikajú žiadne zdraviu škodlivé látky. Ďalšou vynikajúcou vlastnosťou dreva je, že priaznivo vplýva na podvedomie človeka. Priaznivé účinky dreva na človeka boli vedecky dokázané a z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že tomuto tvrdeniu sa absolútne nebránim. Drevo je predsa príroda a človek s prírodou sú vžití už od nepamäti.

 

Drevené postele a ich cenové relácie

Nie vždy je pravidlom, že veci, ktoré sú kvalitné, musia byť aj drahé, alebo aspoň drahšie od tých lacných. Na trhu z nábytok je skutočne veľký výber, veľa predajcov ktorí ponúkajú svoje výrobky. Často sa stretávam s produktmi, ktoré sú dizajnom jednoduché, vyrobené z umelého drevotrieskového dreva, a ich ceny niekoľko násobne prevyšujú kvalitné zdravé produkty z prírodného dreva.

Cenovo dostupným dreveným materiálom je napríklad borovicové, alebo smrekové drevo. Drahšie sú bukové, alebo dubové drevá, ktoré sú tvrdšej štruktúry ale nemôžeme jednoznačne povedať, že sú aj kvalitnejšie. 

Ak hľadáte kompromis medzi kvalitou a cenou ideálnym riešením budú lacné postele z borovicového, alebo smrekového dreva. Takéto postele sa dajú zohnať už od 60€ jednolôžkové a od 90€ manželské. Ak si potrpíte na kvalitu ale aj dizajn, prípadne značku, potom hľadajte postele z dubového, alebo bukového dreva. Cenové hladiny takýchto postelí sa pohybujú okolo 150 až 500€. Ak sa zaujímate o zdravý spánok a vyhľadávate luxus potom budú pre vás vhodné postele z drevín ako je napríklad mahagón, či eben. Pre takýto štýl je však potrebný dosť vysoký rozpočet. Ceny sa môžu pohybovať v rozmedzí niekoľkých tisícoch až desaťtisícoch eur.

 

Pár postelí z prírodného dreva pre inšpiráciu.

 

Luxusná spálňa z mahagónového dreva. Cena neznáma

Luxusná posteľ - mahagónové drevo

Zdroj: https://ceresdekorasyon.com

Luxusná manželská posteľ - mahagón + koža. Cena neznáma

Maželská posteľ - mahagón ekokoža

Zdroj: https://ceresdekorasyon.com

 

Manželská posteľ z borovicového masívu. Cena od 136€

Manželská posteľ z borovice

Zdroj: https://lacne-postele.sk/produkt/drevena-manzelska-postel-borovica/

 

Buková manželská posteľ vo farbe wenge. Cena 380€

Buková manželská posteľ

Zdroj: https://matrachello.sk/bukova-postel-loren-high.html

Kontakt

Nábytok z masívu

norbert.pocklan@gmail.com

Vyhľadávanie

© 2018 Pwered by Calypso

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode