Využitie masívneho dreva

14.12.2010 20:57

Čoraz častejšie sa stretávame s pojmom stavby z masívneho dreva. Kedysi nebolo toto drevo vôbec spomínané, zatiaľ čo v súčasnosti čoraz viac výrobcov siaha práve po tomto materiály. Stavby domov z masívneho dreva sa tešili obľube najmä v západných krajinách, ale drevodomy sa postupom času stali popolárnymi aj u nás.Pred časom drevo nebolo takým obľúbeným materiálom, ako iné klasické materiály využité pri stavbe domov. Nemali by sme však zabúdať, že práve drevo je ekologicky najvhodnejší materiál. Drevo je taktiež vynikajúci tepelný izolant a to najmä úplne vyschnuté drevo, ktoré sa práve pri takejto výstavbe používa. Ľudia si myslia, že drevo ako materiál nie je vhodné do príliš vlhkého počasia.   nábytok z masívneho dreva

Toto tvrdenie je však mýtus. Dávno to už tak nie je, pretože drevo dokáže regulovať vlhkosť v závislostí od počasia. Dôležité je, aby malo spomínané drevo možnosť vyschnúť. V takomto prípade dokážu samé steny domu vytvárať optimálnu klímu, čo znamená, že v miestnostiach nebude prílišné suchu ale nebude ani veľká vlhkosť vzduchu. Ak máme na druhej strane strach z prípadného požiaru, ktorý môže v dome vzniknúť, taktiež sú naše obavy neopodstatnené.

Statika dreva sa zhoršuje zďaleka menej ako statika napr. betónu, alebo materiálu z ocele. Takáto stavba obsahuje pätnásť percent vody, ktorá pri vyparovaní pomáha bojovať s požiarom. Ak máme záujem o takúto stavbu z dreva väčšinou sa to realizuje tesárskym spôsobom. Taktiež môžeme využiť jednotlivý systém budovania stavieb. V poslednom čase sa tešia veľkej obľube stavby z masívneho dreva, ktoré zahŕňajú výhody systému montovaných stavieb s tradičnými prednosťami drevených domov. Medzi spomínaný systém, ktorý sa využíva je drevená masívna stena, ktorá zahŕňa moderné konštrukčné metódy. Drevené masívne steny sa vyrábajú prostredníctvom mechanického spájania drevených masívnych stavebných častí.  masívne drevo  Výhodou takejto výroby je, že sa nepoužívajú žiadne chemické látky ba ani lepidlá. Stenu, alebo strop bytu tvorí čisto iba prírodné masívne drevo. Takáto konštrukcia bytu umožňuje dýchanie stien, čo napomáha regulovať vlhkosť vzduchu v jednotlivých izbách. To znamená, že buď prehnanú vlhkosť pohlcujú, alebo na druhej strane ju uvoľňujú. Všetko závisí od klimatických podmienok.

Kontakt

Nábytok z masívu

norbert.pocklan@gmail.com

Vyhľadávanie

© 2018 Pwered by Calypso

Tvorba web stránok zdarmaWebnode