Zariaďujeme nábytkom z masívu

27.07.2018 16:22

Zariadiť byt, dom či chatu nie je nikdy jednoduché, ale na druhej strane, je to určite činnosť, ktorá nás má tešiť, lebo väčšinou zariaďujeme niečo svoje. Jednou z najťažších častí celého procesu, je rozhodnúť sa, aký štýl zariadenia budete preferovať. Všeobecné pravidlo hovorí, že každá miestnosť by mala mať jeden ústredný kus nábytku a pokiaľ máte radi masív, verte, že tento naozaj ústredným bude. Na úvod vám dáme niekoľko cenných rád, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa, či je alebo nie je masívny nábytok to pravé pre vás:

Nábytok z masívu obývačka a jedáleň

  1.     Je potrebné rátať s tým, že masív práve kvôli tomu, že je to výhradne prírodný produkt je zvyčajne drahší. Masív si netreba zamieňať s rôznymi drevenými zmesami, ako je napríklad dyha alebo drevotrieska.
  2.     Masívny nábytok sa nehodí iba do domu alebo na väčšiu chatu alebo chalupu. Na jednej strane má charakteristický drevený vzhľad, na ktorom je vidno jeho typickú drevenú kresbu a má nezameniteľnú vôňu, avšak jeho moderné verzie môžu vyzerať fantasticky aj vo vašom byte.
  3.     Pokiaľ sa rozhodnete zaobstarať si nábytok z masívu, treba počítať s ním, že sa oň budete musieť aj vzorne starať. Pokiaľ, samozrejme, chcete, aby vám slúžil dlho. Táto starostlivosť však nie je vôbec náročná. Postačia len správne prípravky na drevo a kvalitná tkanina na údržbu.
  4.     Masívny nábytok je síce drahší, ale ak sa budete oň správne starať, vydrží vám niekoľkonásobne dlhšie ako akýkoľvek iný nábytok. Oproti iným nábytkom, dokonca aj iným produktom z dreva je zdravotne nezávadný a ekologický, pretože neobsahuje žiadne škodlivé lepidlá.
  5.     V neposlednom rade je masívny nábytok odolný a pevný. A je taktiež odolný aj voči ďalším mechanickým vplyvom.

Nábytok z masívu prediseň


Aký nábytok z masívu si teda vybrať?

Možností je veľa, vedzte však, že masívny nábytok vytvorí dojem v každej miestnosti. Vo vašom byte môžete nechať vyniknúť iba jeden kus masívneho nábytku alebo môžete zvoliť týchto nábytkov aj viac. Dbajte však na to, aby ste to zbytočne nepreháňali, masív je skutočne výnimočný, preto ho nechajte vyniknúť. Je lepšie ponechať v jednej miestnosti maximálne dva kusy masívu alebo v každej miestnosti jeden. Pokiaľ ste však veľkým fanúšikom tohto nábytku, zvoľte si niečo jednoduchšie a modernejšie tak, aby vaše zariadenie nepôsobilo príliš gýčovo.

Masívny nábytok v spálni

Čo vybrať do rôznych miestností? Začnime vašou spálňou, kde trávite, či chcete alebo nie, väčšinu svojho dňa. Ústredným kúsok nábytku vo vašej spálni je posteľ. Ak si vyberiete posteľ z masívu, bude vaša spálňa pôsobiť útulnejšie ako nikdy predtým, nehovoriac o tom, že mať kvalitnú a trvácnu posteľ sa vám v priebehu vášho života vráti niekoľkonásobne späť. Pokiaľ si pod posteľ z masívu umiestnite aj pekný koberec, vaša spálňa nadobudne luxusný dojem. Možno vám iba posteľ z masívu nestačí, avšak dbajte radšej na to, aby vaša spálňa nepôsobila gýčovo. Dokonalým doplnkom bude komoda alebo nočné stolíky z masívu.

Nábytok z masívu spáleň

Jednolôžková posteľ z masívuManželská posteľ z masívu

Takéto lacné, ale kvalitné postele z masívu s roštom aj matracom nájdete nparíklad TU

Nábytok z masívu v obývačke

Čo sa týka obývačky, voľba je taktiež takmer jednoznačná. Konferenčný stolík vo vašej obývačke alebo regál na knihy, to sú nábytky, ktoré budú vyzerať výborne z masívu. Pokiaľ máte samostatnú jedáleň alebo aj väčšiu kuchyňu, neváhajte si zaobstarať jedálenský stôl z masívu, prípadne aj príborník, ktorý pôsobí jemne retro, ale zároveň veľmi štýlovo.

Nábyto z masívu obývačka

Ako sme už povedali, masívny nábytok vám vytvorí vo vašom dome či byte neobyčajné čaro. Na trhu je množstvo drevín, z ktorých si možno vybrať. Masív je typ nábytku, ktorý nikdy nevýjde z módy, preto aj vyššia počiatočná investícia nielen vzhľadom na nízke náklady na údržbu alebo najmä vzhľadom na jeho trvácnosť bude stáť za to.
 

Kontakt

Nábytok z masívu

norbert.pocklan@gmail.com

Vyhľadávanie

© 2018 Pwered by Calypso

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode